L’Arpeggiata

L’Arpeggiata

Informasjon:

Frimurerlogen
Søndag 4. februar 2018
20.00

Mediterraneo – En reise langs Middelhavet

L’Arpeggiata

Vi kan love et fyrverkeri av en avslutning på årets Barokkfest når selveste Christina Pluhar og hennes verdensberømte ensemble L’Arpeggiata entrer scenen i Frimurerlogen!

L’Arpeggiata har vært et av de heteste navnene på de klassiske musikkscenen siden Christina Pluhar etablerte ensemblet på begynnelsen av 2000-tallet. Arpeggiata er særlig kjent for sin utrolig rytmiske musikk. Programmet som spilles i Trondheim tar publikum med på en reise langs Middelhavets strender. Her kan man lene seg tilbake og nyte den forførende musikken av havets bølger fra Albania i øst til Spania i vest.

Christina Pluhars fantastiske musikalske univers springer ut fra et ønske om å gjøre barokkmusikken levende ved å forene de aller ypperste utøverne og musikkens røtter i den italienske folkemusikken. I kjernen av programmet til kveldens konsert står den utrolige tarantella-dansen, som ble sagt å ha magiske krefter og som kunne lege bittet fra tarantella-edderkoppen. Arpeggiata byr på forrykende versjoner av tarantella-rytmene, med den italienske sangeren Vinzenco Capezzuto og danseren Anna Dego i spissen, slik dansen ble fremført på Sicilia og de albanske landsbyene i barokken.

Velkommen til en opplevelse helt utenom det vanlige og det som uten tvil blir Barokkfest 2018s høydepunkt!

Utøvere:

Christina Pluhar, kunstnerisk leder

L’Arpeggiata