Bachs cellosuiter

Bachs cellosuiter

Informasjon:

Vår Frue kirke
Fredag 4. februar
19:30

Bachs cellosuiter

 

Bachs myteomspunne cellosuiter regnes av mange som noe av det vakreste innen den klassiske musikken. Med celloen alene makter Bach å mane frem et helt klangunivers som tar lytterne med på en reise i tid og rom. Vi får her høre tre av Bachs cellosuiter med Norges egen barokkcellist, Tormod Dalen. Selv om han opprinnelig er Trondheimsgutt, er det Paris som har vært basen for hans karriere hvor han jevnlig opptrer med noen av de aller fremste orkestrene i Europa. De siste årene har han fordypet seg i Bachs cellosuiter, nå sist med en CD-utgivelse med de tre første cellosuitene av Bach. Barokkfest er særlig stolte over å kunne presentere Tormod Dalen på hjemmebane, med Bachs cellosuiter, i vakre Vår Frue kirke som har en akkustikk som gir en ekstra dimensjon til nettopp denne musikken. Han har valgt ut tre av de kanskje mest uttrykksfulle suitene, nummer to, nummer tre og nummer fire til denne konserten.

Konserten var opprinnelig planlagt for Barokkfest 2021. Vi er glade for å kunne gjennomføre konserten som en del av 2022-utgaven av festivalen.

Med

Tormod Dalen

Program

Johann Sebastian Bach (1685—1750) Suittes a violoncello solo senza basso

Suitte 2de BWV 1008 Prélude – Allemande – Courante – Sarabande – Menuet I & II – Gigue
Suitte 3me BWV 1009 Prélude – Allemande – Courante – Sarabande – Bourrée I & II – Gigue
Suitte 4me BWV 1010 Prélude – Allemande – Courante – Sarabande – Bourrée I & II – Gigue 

 

I UKE 5 2024 AVVIKLES

DEN 11TE UTGAVEN AV BAROKKFEST.

 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV.

DA INFORMERER VI DEG NÆRMERE OM HVA

VI KAN BY PÅ UNDER NESTE FESTIVAL!

 

HILSEN FRA

Takk for din påmelding!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Barokkfest - norsk will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.