Trekantdrama

Trekantdrama

Informasjon:

Erkebispegårdens Museum
Lørdag 30. juni
13.00

Billett inkludert i museets inngang

Trekantdrama!

med BareBarokkbandet

Orfeo Lunsj byr på en ekstra frisk sommeravslutning når BareBarokkbandet spiller på Erkebispegårdens Museum!

I dette programmet fordyper vi oss i forholdet mellom barokkens tre store komposisjons- og spillestiler: det tyske, det franske og det italienske. Opp gjennom historien har disse stilene stått mot hverandre, både kunstnerisk og politisk. Samtidig har kunsten og kunstnerne fra de på hver sin side inspirert, beundret og kopiert hverandre. Unn deg en tur til museet ved Nidarosdomen denne sommerdagen for selv å inspireres av barokke toner i nydelige omgivelser!

BareBarokkbandet oppstod i 2011 på initiativ fra musikkstudenter i Trondheim, og ut av et ønske om å lære om og formidle den mangfoldige musikken fra barokkens overdådige og kreative komponister. Under veiledning av Trondheim Barokk fikk medlemmene utforske og dyrke gleden over å ha oppdaget denne perlen av et kammermusisk repertoar og kunsten å framføre det! Med en lettstemt tone, og med fokus på polyfoni og dansens rolle særlig i den franske delen av repertoaret, viser BareBarokkbandet at denne musikken alltid er brennaktuell i rett setting.

 

BareBarokkbandet er årets mottakere av Senter for tidligmusikk sitt Turnéstipend og har sommeren 2018 også konserter i Sandefjord og Oslo.

PROGRAM:
A. Corelli: sonata da camera op.2 nr.10
M. Marais: Sonata a la Maresienne: Sarabande
F. Couperin: Les Nations «Léspagnole» (utdrag)
J.S. Bach: sonate for solo fiolin nr. 3 i C – dur (utdrag)
G. Telemann: Pariser Quartette nr. 2 (utdrag)

UTØVERE:

Oda Habbestad, barokkfiolin
Sander Tingstad, barokkfiolin
Kristine Rustad, gambe
Mathias Gran, cembalo