Bach og Telemann

Bach og Telemann

Informasjon:

Nidarosdomen
30/1
22.00

Barokkens mesterverk på Steinmeyerorgelet

Magne Draagen i barokkens fotspor på Steinmeyerorgelet

Bachs og barokkens store musikkarv er ikke bare et høydepunkt i musikkhistorien. Det er et skattkammer av et overflødighetshorn som senere komponister har øst av. 1800-tallets industrielle revolusjon var en tid da det moderne orgelet utviklet seg voldsomt. Samtidig som instrumentenes dronning skulle speile datidens nye mektige orkesterklang, brukte orgelkomponistene barokkens musikk for å utforske klangmulighetene i de nyskapende og praktfulle orglene som ble bygd. Komponistene tilpasset musikken av Bach og hans samtidige for å få ut det fulle potensialet i disse nye storslagne instrumentene. Resultatet var oppsiktsvekkende og majestetisk.

På denne nattkonserten får vi oppleve de fantastiske klangene i Nidarosdomens praktinstrument, Steinmeyerorgelet, i Bachs og hans samtidiges musikk, slik den ble tilrettelagt for nye storslagne orglene. Hva passer vel da bedre enn Steinmeyergelet, som står i slutten av nettopp denne rivende teknologiske utviklingen hvor orgelet ble til et virkelig universalinstrument, et symfoniorkester i seg selv? Ingen kjenner Steinmeyorgelet bedre enn domkantor Magne Draagen som denne kvelden byr på en oppdagelsesreise både i tid og klangverdener. Sentralt i programmet står verket Bachs Memento av Charles-Marie Widor som selv sa om denne suiten av at bare ”realiserte Bachs latente idéer”.

UTØVERE:

Magne Draagen 

 

I UKE 5 2024 AVVIKLES

DEN 11TE UTGAVEN AV BAROKKFEST.

 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV.

DA INFORMERER VI DEG NÆRMERE OM HVA

VI KAN BY PÅ UNDER NESTE FESTIVAL!

 

HILSEN FRA

Takk for din påmelding!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Barokkfest - norsk will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.