Barokkfest til lagmannsrettsbygningen på Kalvskinnet!

Barokkfest til lagmannsrettsbygningen på Kalvskinnet!

Barokkfest til lagmannsrettsbygningen på Kalvskinnet!

Endelig kan vi slippe nyheten! Et sagnomsust historisk bygg skal fylles med barokkmusikk, instrumenter og ny aktivitet.

 

Veggene i dette bygget har vært vitne til mange uheldige skjebner. Det fredede bygget i Trondheim har fra 1700-tallet blitt brukt som tukthus for «løse individer», som sykestue for lepra-pasienter og som fengsel for byens kriminelle. De siste årene har bygget huset Frostating lagmannsrett.

I hjertet av bygget ligger det en gammel kirkesal på 130 kvadratmeter. Nå overtar Barokkfest huset for å skape et helt nytt konserthus man ikke finner maken til noe annet sted. Når vi endelig kan åpne bygget for publikum, vil det bli en konsertsal spesielt tilpasset barokkmusikk og akustiske instrumenter.

Det vil bli aktivitet i huset året rundt, ikke bare under Barokkfest. Senter for tidligmusikks helårsaktivitet legges til bygget, noe som blant annet innebærer lunsjkonserter og foredrag året igjennom. I tillegg vil orkesteret Orkester Nord legge flere av sine konserter og øvelser til Kalvskinnet. Orkesteret står blant annet bak publikumssuksessen Raoul Barbe Bleue fra 2018.

Vi må ennå vente halvannet år før vi kan invitere publikum inn i de nye lokalene. Først skal rettssalen gjøres om til konsertsal, og det skal gjøres omfattende bygningsarbeid i området bak bygningen.