Boklansering: Antikkens mesterverk for første gang på norsk

Boklansering: Antikkens mesterverk for første gang på norsk

Informasjon:

Litteraturhuset, Sellanraa
30. januar 2020
18:00

Boklansering: Antikkens mesterverk for første gang på norsk

Trojanerkrigen er krigen over alle kriger. Og Homers Iliaden er diktet over alle dikt om den. Aslak Rostad forteller fra sitt pågående oversetterarbeid med klassikeren over alle klassikere. Samme kveld byr vi også på lansering av «Den guddommelige Augustus’ bragder», et av de mest innflytelsesrike historieverkene gjennom tidene. Verket ble skrevet av August selv og ble i sin helhet slått opp på bronseplater over hele Romerriket slik at alle skulle få det med seg! Hilde Andreassen, master i klassiske fag ved King’s College i London og NTNU, har oversatt den originale latinske teksten for første gang til norsk!

Kanon er navnet på bokserien som er Gyldendal og NTNUs storsatsning for å få oversatt alle de greske og romerske klassikerne til norsk i løpet av de neste 30 årene. Kunstnerisk leder for S.P.O.R. Thea Selliaas Thorsen er også akademisk hovedredaktør for bokserien.

MED:

Aslak Rostad
Hilde Andreassen
Thea Selliaas Thorsen


 

 

I UKE 5 2024 AVVIKLES

DEN 11TE UTGAVEN AV BAROKKFEST.

 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV.

DA INFORMERER VI DEG NÆRMERE OM HVA

VI KAN BY PÅ UNDER NESTE FESTIVAL!

 

HILSEN FRA

Takk for din påmelding!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Barokkfest - norsk will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.