Retorikk: Festaften

Retorikk: Festaften

Informasjon:

Studentersamfundet
Lørdag 4. februar
19.00

Retorikk: Festaften

Vil du forstå hva som ligger bak Trump’s suksess eller resultatet av Brexit-avstemmingen i Storbritannia? Dr. Dan Orrells, en fremragende antikk-ekspert fra King’s College London, analyserer Brexit og Trump-seieren fra et retorisk ståsted og vår egen universitetslektor i klassiske fag ved NTNU, Aslak Rostad, gir eksempler på fadeser hos norske politikere av i dag.

SPOR-festivalens faste litteraturseminar om antikken, Klassisk for alle, tar i år opp noe som angår enhver som bruker språket: nemlig retorikk. Klassisk for alle forener sine krefter med Studentersamfundet i Trondheim i en storstilt festaften i selveste storsalen.

Retorikk er kunsten å ha ordet i sin makt og å kunne beregne sitt publikum. De gamle grekere og romere utviklet i antikken det hittil mest vellykkede treningsopplegget for retorikk i historien. Retorikkens kunst bruker du hver dag, enten du vil eller ikke. Retorikk er dessuten noe vi alle har medfødte forutsetninger for å lykkes i. Vi er alle født med større eller mindre talent for å overtale noen. Og på samme måte som med alle andre medfødte talenter kan også dette trenes opp til uante, ekstreme prestasjoner. Og på Samfundet skal studenter få prøve seg på nettopp dette. Gjennom et treningsopplegg i beste ”skal vi danse”-stil skal utvalgte studenter trene seg opp før de møtes til konkurranse på Samfundet, hvor en vinner skal kåres.

 

Billetter legges ut på Studentersamfundets nettside

Med:

Dr. Daniel Orrells, King’s College, London
Aslak Rostad, NTNU
Thea Selliaas Thornse, NTNU 

 

I UKE 5 2024 AVVIKLES

DEN 11TE UTGAVEN AV BAROKKFEST.

 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV.

DA INFORMERER VI DEG NÆRMERE OM HVA

VI KAN BY PÅ UNDER NESTE FESTIVAL!

 

HILSEN FRA

Takk for din påmelding!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Barokkfest - norsk will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.