Händel: Dixit Dominus

Händel: Dixit Dominus


Informasjon:

Frimurerlogen
Lørdag 2. Februar 2019
20.00

Andre konserter:

 

Händel: Dixit Dominus

Händeloratorium i Frimurerlogen med operastjernen Sophie Karthäuser!

Det er duket for en musikkopplevelse av de helt store når et av Händels mest suggererende verker fremføres i vakre i Frimurerlogen, akkurat slik det ble gjort i London på Händels tid! På podiet står selveste Sophie Karthäuser, et av de virkelig store navnene innen barokkopera i dag sammen med Trondheim Symfoniorkesters eget barokkorkester TSO Tidlig og den britiske dirigenten Paul Agnew.

Karthäuser er verdensberømt som en av de mest ettertraktede operastjernene når det gjelder Mozarts operer. Her får vi høre henne i et av Händels aller første mesterverk. Mange vil huske kirkeoperaen ”Il trionfo del tempo” som ble satt opp under Barokkfest forrige år. Omtrent samtidig skrev Händel et annet, ikke mindre spektakulært verk: Dixit Dominus. Her møter vi en Händel full av italiensk fyr og flamme og med ungdommens iver og glød. Dixit Dominus ble skrevet mens Händel, som fortsatt var i begynnelsen av 20-årene, befant seg i Italia og vi kjenner tydelig den energiske driven av den italienske barokkmusikken i dette verket.

Konserten settes opp i Frimurerlogen, nettopp en slik type storslagen konsertsal som Händel selv brukte for fremføringen av mange av sine oratorier senere i livet. Vi får også anledning til å høre Sophie Karthäuser i soloverket Salve Regina av Händel. Paul Agnew dirigerer noen av de samme verkene i den største konsertsalen i Paris like etter denne konserten. Her får Trondheimspublikummet anledning til å høre musikken før publikummet i Paris!


Utøvere

Paul Agnew, dirigent
Sophie Karthäuser, sopran
Mélodie Ruvio, alt
TSO tidlig (Trondheim Symfoniorkester)
Trondheim Vokalensemble
Vox Nidrosiensis (vokalensemble)

Program

Handel: Tirsi e Fileno, ouverture
Vivaldi: Credo
Handel: Salve Regina

Handel: Dixit Dominus