Händel: Il Trionfo del Tempo

Händel: Il Trionfo del Tempo

Informasjon:

Frimurerlogen
Søndag, 5. februar
18:00

Händel: Il Trionfo del Tempo

La deg rive med av den kraftfulle kombinasjonen av musikk, stemmeprakt, en spennende historie og en vakker iscenesettelse. – Et show som du kommer til å huske!

En historie om fire karakterer: Tiden, Nytelsen og Desillusjon og deres kamp om hjertet og sjelen til Skjønnheten. Musikken er både medrivende og vakker, med arier og resitativ som gir liv til kontrastene mellom karakterenes følelser.

Musikken er dramatisk, historien er full av spenning.

Det er snakk om operaen «Il trionfo del tempo», komponert av Georg Friedrich Händel, et av hans mesterverk skrevet i 1707. Dette er noe av den mest folkekjære og fengende musikken Händel har skrevet. Han er mest kjent for Messias og Halleluja-koret, men det var innen opera han skrev mye av sin vakreste og mest gripende musikk. Det er den vi møter her i operaen «Il trionfo del Tempo». Her hører vi blant annet melodien til «Lascia ch’io pianga», en av de mest berømte opera-sangene gjennom alle tider.

Vi møter den unge hovedkarakteren Skjønnheten i sin søken etter retning i livet. Skal hun stole blindt på egen skjønnhet og søke kortsiktige gleder i livet, slik Nytelsen befaler, eller skal hun heller lytte til rådene fra Tiden og Desillusjon? Ut fra dette dilemmaet utfolder operaen seg som en konkurranse. Hvem av de tre, Nytelsen, Desillusjon eller Tiden kan seire over den unge Skjønnhetens hjerte og sinn? Det er duket for en durabelig dragkamp, som gir Händel anledning til å by på alt han har av musikalsk fantasi og drama.

En vakker scene-oppsetning med lys-show og fantastiske solister!

Teksten er oversatt i festivalens programbok.

Med pause.

Frimurerlogen

5. februar

Kl. 18:00

Med

Belezza: Pauline Texier

Piacere: Gemma Ní Bhriain

Disinganno: Mari Askvik

Tempo: Kristoffer Appel

 

Orkester Nord

Martin Wåhlberg (dirigent)

Svein Selvik (lysdesign)