Il Trionfo

Il Trionfo

Informasjon:

Erkebispegården, Øysteinsalen
Lørdag 3. februar 2018
19.00

 

Händelopera

Il Trionfo del Tempo

Et av Händels mest berømte storverker med selveste Paul Agnew!

Liker du Händels Messias? Da er dette operaoppsetningen for deg! Operaen ”Il Trionfo del Tempo e del disinganno” er et av Händels mest berømte storverk og er på samme tid både et kirkemusikkverk (det vi ofte kaller oratorium) og en opera. Vi får her servert operaen på et sølvfat med Trondheim Symfoniorkesters eget barokkorkester, TSO Tidlig ledet av den berømte dirigenten Paul Agnew, til vanlig en av de kunstneriske lederne for det verdensberømte franske barokkorkesteret Les Arts Florissants.

”Il Triomfo del Tempo” er Händels første store kirkemusikkverk og ble skrevet mens han fortsatt var i Roma. Man kan her kjenne den italienske inspirasjonen til fulle. Verket viser en imponerende variasjon, fra de sarteste arier, til de aller mest voldsomme følelsutbruddene. Vi finner også flere av Händels aller mest berømte arier i dette verket, som den utsøkt vakre ”Lascia ch’io pianga” (”la meg gråte”), kanskje et av de aller mest berømte klassiske musikkstykkene fra denne perioden, eller den fyrrige og rebelske ”un pensiero nemico di pace” (”fredens fiendetanke”). Verket fremføres med et knippe fremadstormende operasolister i yngre generasjonen fra hele Europa, spesielt utvalgt av Paul Agnew for denne oppsetningen. Verket settes opp i en konsertant versjon. Vi lover en produksjon hvor publikum får kjenne Händels utrolige operaunivers på kroppen!

Oppsetningen er Barokkfest 2018s hovedoppsetning og illustrer festivalens tema i 2018, ”Triumf”. Verket i seg selv og dets historie vitner om Händels voldsomme triumf som komponist, samtidig som det dramatiserer tidens triumf over forfengeligheten og det forgjengelige.


Utøvere:

TSO Tidlig, orkester
Paul Agnew, dirigent
Natalie Perez, Bellezza
May Kristin Svanholm Hegvold, Piacere
Alberto Miguélez-Rouco, Disinganno
Kristoffer Emil Appel, Tempo