Åpningskonsert

Åpningskonsert

Informasjon:

Nidarosdomen
Tirsdag 31. januar 2017
20.00

 

Immortal Bach

Høydepunktene fra Bach i selveste Nidarosdomen.

Barokkfest åpner med en storslagen Bach-mønstring. Konserten er en unik mulighet til å høre noen av de aller mest sjelsettende verkene av Bach, uansett format, på en og samme konsert! Fra hans berømte og elskede Brandenburgerkonserter, til selveste Magnificat byr konserten virkelig på et sjeldent utvalg av noe av den aller flotteste musikken av mesteren over alle komponister. Festivalen har satt sammen en helt spesielt samling av musikere for anledningen.

I spissen står den unge og fremadstormende organisten og cembalisten Jean-Luc Ho. Noen vil huske ham fra en konsert av de sjeldne på Ringve Museum i fjor. Nå kommer han tilbake som solist i Brandenburgerkonserten og også som organist. For hvordan komme unna organisten Bach i konsert som denne, i Nidarosdomen, som i Wagnerorgelet har et orgel nettopp slik som Bach selv kjente dem? Jean-Luc Ho har selv uttrykt særlig ønske om å opptre på det helt spesielle Wagnerorgelet på denne konserten. Trondheims eget profesjonelle vokalensemble, orkesteret Trondheim Barokk og dirigent Karen Haugom Olsen forener krefter med noen av Europas fremste musikere for denne anledningen. Konsertens organisers rundt verket ”Immortal Bach” av Knut Nystedt, et vakkert og meditativt verk som binder Bachs verden til vår egen tid.


Utøvere:

Jean-Luc Ho, solist

Karen Haugom Olsen, dirigent
Trondheim Vokalensemble
Trondheim Barokk, orkester 

 

I UKE 5 2024 AVVIKLES

DEN 11TE UTGAVEN AV BAROKKFEST.

 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV.

DA INFORMERER VI DEG NÆRMERE OM HVA

VI KAN BY PÅ UNDER NESTE FESTIVAL!

 

HILSEN FRA

Takk for din påmelding!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Barokkfest - norsk will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.