Jean-Luc Ho

Jean-Luc Ho

Informasjon:

Ringve Museum
Onsdag 6. april 2016
Kl 19.30

Solokonsert med Jean-Luc Ho

Jean-Luc Ho inviterer til et uvanlig nært og intimt møte med cembaloen på vakre Ringve Museum.

Det er ikke ofte cembalo vies full og udelt oppmerksomhet. Det velkjente barokkinstrumentet har vanligvis en akkompagnerende rolle og holder seg beskjedent i bakgrunnen til fordel for skinnende sopraner og smekre fioliner.
Få har lært cembaloen bedre å kjenne enn Jean-Luc Ho som var åtte år da han hadde sitt første møte med de vanligvis stillfarne tangentene. Lidenskapen for musikken og instrumentet slo inn fra første stund, og i 2006 tok han sin avsluttende eksamen ved konservatoriet i Paris (CNSMDP). Ho er i dag en usedvanlig dyktig instrumentalist med en imponerende liste over velrenommerte innspillinger og prestisjefylte samarbeid bak seg, blant annet spiller han jevnlig under ledelse av Hervé Niquet (Le Consert Spirituel) og David Stern (Opera Fuoco). Den dype interessen for og kunnskapen om det historiske instrumentet har og gitt innpass på høyt aktede gallerier og instrumentsamlinger, samt drevet ham til å bygge egne instrumenter hvor han utforsker og eksperimenterer med egne ideer.

Nå inviterer han til en kveld med cembaloen og dens skatter i spotlighten, en intim aften hvor vår forståelse av instrumentets grenser og rolle utfordres.

 

Velkommen til solokonsert på Ringve!

Utøver:

Jean-Luc Ho, cembalo