Klangen av katedralen

Klangen av katedralen

Informasjon:

Nidarosdomen
Mandag 31. mai
21:00

Lysdesign og foto: Erik Selmer

Klangen av katedralen

Nordic Voices synger Victoria

 

Vokalmusikken fra renessansen er omtalt som noe av det vakreste mennesket noensinne har skapt. De to største komponistene fra denne tiden er uten tvil italienske Palestrina og Victoria. Victoria virket i Spania og skrev utrolig musikk som fylte de spanske katedralene. Publikum ved Barokkfest fikk i fjor stifte bekjentskap med noe av denne musikken med det spanske vokalensemblet Musica Ficta. Vi er særlig stolte over nå å kunne presentere Norges eget utsøkte vokalensemble Nordic Voices i nettopp dette repertoaret under Barokkfest 2021. Dette er musikk som er som skapt for Nidarosdomens høye hvelv. Len deg tilbake, lytt, og nyt klangen av pur skjønnhet.

Musikken til Tomás Luis de Victoria har fortsatt å bevege folk i mer enn 400 år og krysser geografiske, kulturelle og til og med religiøse barrierer. Innebygd i den dype åndeligheten som komponisten begav seg med, bringer Nordic Voices nå Victoria-musikken til et moderne publikum, og gir dette evige repertoaret en fornyet friskhet. Victoria selv inviterer deg til å lytte til musikken sin, og argumenterer for at den lindrer bekymringer og beroliger ånden, med en nesten uunnværlig glede (sitat fra Missarum Libri Duo, 1583).

Og om du hører etter, hvis det er noe som skiller seg ut om disse komposisjonene, er det nettopp deres evne til å bevege mennesker, å bevege dem som bekjenner seg til å være tilhengere av enhver tro, så vel som de som ikke er troende på noen.

Program

Carlo Gesualdo: O vos omnes
Tomas Luis de Victoria: Incipit oratio Jeremiae
Tomas Luis de Victoria: Ardens est cor meum
Tomas Luis de Victoria: Iod, manum suam
Tomas Luis de Victoria: Nigra sum sed formosa
Carlo Gesualdo: Tristis est anima mea
Tomas Luis de Victoria: Salve Regina
Tomas Luis de Victoria: Quem vidistis pastorem
Tomas Luis de Victoria: Aleph, ego vir videns
Carlo Gesualdo: Tenebrae factae sunt

Med

Nordic Voices