Marianne Beate og Carlos

Marianne Beate og Carlos

Informasjon:

Vår Frue kirke
Tirsdag 30. januar 2018
19.30

Mestermøte:

Bachs forløpere i Vår Frue kirke

Noen av Europas aller fremste musikere går sammen får å feire de største tyske komponistene som inspirerte Bach, med den utsøkte Heinrich Schütz i spissen.

Norske Marianne-Beate Kielland har lenge vært et hett navn og er virkelig i ferd med å seile opp på de største internasjonale scenene verden over. Trondheimspublikummet kjenner henne fra mange konserter, og ikke minst fra den uforglemmelige fremføringen av Couperins påskemusikk i en mørklagt og hemmelighetsfull Nidarosdomen for ett par år tilbake. Kielland går her sammen med en annen virkelig fremragende sanger, spanske Carlos Mena i et program hvor begge får lov til å skinne. Barokkfest setter dem her sammen med et av hovednavnene for festivalen i 2018, den franske cembalisten og organisten Jean-Luc Hô. Jean-Luc Hô imponerte stort under konserten med Bach i Nidarosdomen i fjor, og det er ingen grunn til å forvente noe mindre for hans besøk i 2018!

Vi kan love en konsert av de sjeldne med dette trekløveret på podiet. De går sammen om å fremføre den virkelig utsøkte musikken av komponistene i generasjonene før Bach og som inspirerte den store tyske mesteren, med komponisten Heinrich Schütz i spissen. Schütz’ vokalmusikk er kanskje noe av den vakreste barokkmusikken som er skrevet og vi kan med visshet si at musikken her er i de aller beste hender.


Utøvere:

Marianne Beate Kielland

Carlos Mena

Jean-Luc Hô