Sapere Aude

Sapere Aude

Informasjon:

Museet Erkebispegården
Søndag 05. november
13.00

Billetten inngår i museets inngangspris.

Sapere Aude Guitar Duo

 Notre Ennuis

Plateaktuelle Sapere Aude Guitar Duo på Erkebispegårdens Museum!

Sapere Aude Guitar Duo ga i august ut sin debutplate «Notre Ennuis» og spiller i den forbindelse konsert i Erkebispegården 5. november. Plata inneholder musikk av de tre komponistene Napoléon Coste, Ferdinando Carulli og Fernando Sor, alle helt sentrale personer i 1800-tallets Paris, en av datidens viktigste europeiske musikkmetropoler.  Sammen representerer de den store bredden i gitarmusikken fra det tidlige 1800-tallet, en periode som ofte omtales som «den klassiske gitarens gullalder».

På søndagens konsert spiller Sapere Aude Guitar Duo verker fra plata av Coste og Carulli. Repertoaret har stor bredde og spenner fra sjarmerende og elegante småstykker til halsbrekkende virtuositet. I tillegg presenterer de et stykke av Pietro Pettoletti, en komponist og utøver som tilbrakte deler av sitt liv i Norge, og som vi har kilder på at selv spilte konsert i Trondheim!

Sapere Aude Guitar Duo består av Andreas Lines og Karl Michelson, begge utdannet ved NTNU Institutt for musikk. Som en av få gitarduoer i Europa spesialiserer de seg på tidligromantisk musikk og fremfører den på historiske instrumenter. De er i ferd med å etablere seg som en av Norges fremste duoer i sitt slag.

Utøvere:

Andreas Lines
Karl Michelson