Ridder Blåskjegg

Ridder Blåskjegg

Informasjon:

Dato: 14. og 15. november
Tid: 19:30
Sted: Trøndelag Teater, Gamle Scene

Ridder Blåskjegg

Opera i tre akter på Gamle Scene

Opera fra revolusjonens Frankrike

Barokkfest byr på en fullskala operaoppsetning med to av Europas mest fremtredende regissører for barokkopera: Julien Lubek og Cécile Roussat. Dette er en unik mulighet til å oppleve opera i de fantastiske historiske omgivelsene på Gamle Scene.

Verket som settes opp byr også på en opplevelse av de helt sjeldne. Ridder Blåskjegg, eller Raoul Barbe Bleue, som originalen heter på fransk, er en utrolig opera. Den ble urfremført bare noen måneder før den franske revolusjonen og er et virkelig mesterverk fra den største franske komponisten på Mozarts tid og en av Mozarts viktigste inspirasjonskilder, Grétry. Handlingen er satt i middelalderens Frankrike og bretter ut en historie som ble opplevd som så sjokkerende for datidens publikum at den ble sensurert flere ganger før den kunne fremføres. Den unge Isaure blir lokket inn i ekteskap med den lokale adelsherskeren Ridder Blåskjegg. Lite aner hun hva hun har i vente. En dag forlater Ridder Blåskjegg slottet og gir henne nøklene til alle rommene, med ordre om å ikke åpne ett av dem. Isaure faller likevel for fristelsen og det som møter henne er et grusomt syn. Ridder Blåskjegg er en historie om fattigdom og undertrykkelse, men også en varm komedie full av humor og lekenhet. Regissørene Julien Lubeck og Cécile Roussat er kjent for sine utrolige og levende iscenesettelser, fulle av humor og spektakulær skuespillerkunst. Lubek og Roussat har et helt spesielt forhold til nettopp dette verket og vi kan love en operaopplevelse utenom det vanlige.

Oppsetningen er en fullskala scenisk originalproduksjon i regi av Centre de Musique Baroque de Versailles og Barokkfest.

Operaen spilles på fransk med norsk teksting.

Verdenspremiere på Trøndelag Teater, Gamle Scene, 14. november.


Roller

Chantal Santon, Isaure
François Rougier, Vergi
Mathieu Lecroart, Raoul
Manuel Nunez-Camelino, Ofman
Eugénie Lefèvre, Jeanne
Enguerrand de Hys, Le Vicomte
Jérôme Boutillier, Le Marquis
Marine Franc, Jacques

Musikk

André Grétry

Libretto

Michel-Jean Sedaine

Regi

Julien Lubek og Cécile Roussat

Orkester

Orkester Nord – Trondheim Barokk

Musikalsk ledelse

Martin Wåhlberg

Scenografi

Le Shlémil théâtre

Kostymedesign

Cécile Roussat

Lysdesign

Julien Lubek

Dansere, akrobater

Adèle Alaguette
Alex Sander Dos Santos

Kostymer

Maxcence Rapetti
Romane Dupont
Romain Marciniak

Sminke

Margot Tricot

Inspisient

Sylvain Bitor

Samproduksjon

Centre de Musique Baroque de Versailles
Trøndelag Teater