Pergolesi: Stabat Mater

Pergolesi: Stabat Mater

Informasjon:

Nidarosdomen
Tirsdag 29. Januar 2019
20.00

Andre konserter:

 

Pergolesi: Stabat Mater

Pergolesis udødelige mesterverk, som opprinnelig fremført i Napoli, med
verdensledende orkester og solister i selveste Nidarosdomen. Norgespremiere!

Pergolesis Stabat Mater er et av de mest gripende mesterverkene innen klassisk musikk. Her får vi endelig høre verket i dets opprinnelig form for første gang i Norge! Stabat Mater av Pergolesi var myteomspunnet allerede i sin samtid. Akkurat som Mozart, som arbeidet med sitt Requiem på dødsleiet, skrev Pergolesi sitt verk bare noen uker før han selv mistet livet, i en alder av bare 26 år. Verket han etterlot seg er så sterkt at det har berørt mennesker dypt inn i sjelen i århundrer.

Vi får her for første gang i Norge høre verket slik det kan ha blitt fremført da Pergolesi komponerte det. Sammen med selve Stabat Mater får vi nemlig høre den helt spesielle kirkesangen fra Napoli som ville ha blitt sunget sammen med verket. Det er det verdensberømte orkesteret Le Poème Harmonique med dirigenten Vincent Dumestre i spissen som kommer til Barokkfest og Nidarosdomen. Sammen gjenskaper de den helt spesielle stemningen fra Napoli i en produksjon som har vakt internasjonal oppsikt.

Dette er en anledning av de helt sjeldne til å høre vakre Stabat Mater med virkelig fremragende utøvere, i en reise fra Nidarosdomens gotiske hvelvinger til Napolis kirker, folkeopptog og tradisjonsrike italienske folkesang på den tiden Pergolesi komponerte sitt verk like før han selv mistet livet. Med et lag av førsteklasses internasjonale utøvere kan vi love en magisk og gåsehudfremkallende opplevelse!


Utøvere

Eugénie Lefebvre, sopran
Victoire Bunel, alt

Serge Goubioud, tenor
Hugues Primard, tenor
Emmanuel Vistorky, tenor

Le Poème harmonique, orkester

Vincent Dumestre, dirigent

Arrangementet støttes av Institut français

Le Poème harmonique støttes av