The Breakspear Lecture

The Breakspear Lecture

Informasjon:

Frimurerlogen
Fredag 3. februar
17.30

The Breakspear Lecture

Oxford-professor om tre tusen år gammel ingeniør-gåte

Av verdens såkalte syv underverker er det bare ett man ikke vet nøyaktig hvor lå, nemlig de myteomspunne hengende hagene i Babylon. Men var de virkelig i Babylon? Oxford-professoren Stephanie Dalley mener å ha løst gåten. Og dette vet vi sikkert: De hengende hagene var virkelig et underverk – i ypperlig ingeniørkunst fra mange hundre år før vår tidsregning. Det man ikke vet med sikkerhet er hvor disse hengene hagene var. Dalley har gitt det siste bidraget til diskusjonen med boken The Mystery of the Hanging Gardens of Babylon: an elusive world wonder traced publisert på Oxford University Press (2015). Her argumenterer hun for at hagene fantes i Nineveh, som nylig har vært i medienes søkelys, da byen ble rasert av IS-soldater.

”The Breakspear Lecture” er selve høydepunktet under SPOR! Prestisjeforedraget organiseres i samarbeid med Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab. Hvert år hentes en av verdens ledende forskere inn for å presentere sitt arbeid på en lettfattelig og interessevekkende måte.

The Breakspear Lecture henter sitt navn fra Nicholas Breakspear som i 1152/3 grunnla erkebispesetet i Nidaros og katedralskolene i Trondheim, Bergen, Hamar og Oslo og dermed ga Norge sin første infrastruktur for høyere utdanning som samtidig var koblet på et internasjonalt lærdomsnettverk.

Merk: The Breakspear Lecture holdes unntaksvis i år i Frimurerlogen og ikke i Katedralskolens Festsal

Med:

Stephanie Dalley