Venus og Adonis

Venus og Adonis

Informasjon:

Ringve Museum
Torsdag 4. februar, 2016
19.30

 

Den første engelske operaen

Venus og Adonis

I 1683, skrev John Blow det som har blitt stående som den eldste, overlevende engelske operaen, nemlig Venus og Adonis, inspirert av myten om ynglingen som var så vakker at selv kjærlighetsgudinnen Venus forelsket seg! Verket, som er i tre akter, blir ansett for å være en masque, eller et stykke som ble spesialskrevet for å fremføres ved hoffet, gjerne med kongelige og aristokratiet medlemmer på rollelisten. I tilfelle Venus og Adonis, tilhører hoffet Charles II. Handlingen viser at Venus skadet seg på en av amors piler i det øyeblikket hun forelsket seg i den vakre Adonis. Man vet at den aller første som spilte Amor, var selveste Lady Mary Tudor!

Venus og Adonis fremføres på vakre Ringve Musikkmuseum. Orkester er Ungdommens Barokkorkester som gjorde sin brakdebut under Barokkfest i fjor. Med seg har Boman også Young Gloger Artist Academy, en gruppe som består av verdens kanskje aller største, kommende operastjerner, samlet av dirigenten selv!


Utøvere:

Olof Boman, dirigent

Young Gloger Artists Academy

Ungdommens Barokkorkester 

 

I UKE 5 2024 AVVIKLES

DEN 11TE UTGAVEN AV BAROKKFEST.

 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV.

DA INFORMERER VI DEG NÆRMERE OM HVA

VI KAN BY PÅ UNDER NESTE FESTIVAL!

 

HILSEN FRA

Takk for din påmelding!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Barokkfest - norsk will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.