Den første engelske operaen

Den første engelske operaen

Informasjon:

Ringve Musikkmuseum
Torsdag 4. februar 19:30

Den første engelske operaen

Barokkopera under ledelse av Olof Boman!

I 1683, skrev John Blow det som har blitt stående som den eldste, overlevende engelske operaen, nemlig Venus og Adonis, inspirert av myten om ynglingen som var så vakker at selv kjærlighetsgudinnen Venus forelsket seg! Verket, som er i tre akter, blir ansett for å være en masque, eller et stykke som ble spesialskrevet for å fremføres ved hoffet, gjerne med kongelige og aristokratiet medlemmer på rollelisten. I tilfelle Venus og Adonis, tilhører hoffet Charles II. Handlingen viser at Venus skadet seg på en av amors piler i det øyeblikket hun forelsket seg i den vakre Adonis. Man vet at den aller første som spilte Amor, var selveste Lady Mary Tudor!

Olof Bomann studerte til dirigent ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og har siden 2009 bodd i Berlin. Han er svært opptatt av barokkmusikk, noe som har ført til at han også har studert cembalo. Han har hatt intensive samarbeid med en rekke barokkorkester, blant annet et særdeles vellykket samarbeid med Akademie für Alte Musik Berlin ved Bachfestivalen i København. Han har dirigert en rekke av verdens mest prestisjetunge orkestre, Konzerthausorchester i Berlin, Kammarakademie Potsdam, Bremer Philharmoniker, Trondheimsolistene og Aalborg Symfoniorkester. Han har også arbeidet med en rekke av Europas beste kor. Bomann er, sammen med den norske sopranen Isa Gericke, kunstnerisk leder ved Glogerfestspillene.

Venus og Adonis fremføres på vakre Ringve Musikkmuseum. Orkester er Ungdommens Barokkorkester som gjorde sin brakdebut under Barokkfest i fjor. Med seg har Boman også Young Gloger Artist Academy, en gruppe som består av verdens kanskje aller største, kommende operastjerner, samlet av dirigenten selv!

 

Utøvere:

Venus og Adonis

Olof Boman, dirigent

Young Gloger Academy Artists

Ungdommens Barokkorkester