vesper martyris

vesper martyris

Informasjon:

Vår Frue kirke
Tirsdag 12. september
19.30

Monteverdi: Vesper Martyris

Vesper Martyris – Vesper for et martyrium
Oppdag Monteverdis skjulte Vesper!

Trondheimsorkesteret Trondheim Barokk er ute på turné i Europa og Latin-Amerika. Nå kan du oppleve konserten før den tas på turné til Latin-Amerika!

Komponisten Monteverdis såkalte Mariavesper fra 1610 er et av de kanskje aller mest berømte kirkemusikkverkene noensinne. Men Monteverdi ga også ut en annen vesper, utgitt i Venezia, i 1640. I datidens ekstravagante Venezia, byen for sjømenn, kurtisaner, karneval og rike handelsmenn, hadde kveldstidebønnen Vesper utviklet seg til regelrette festforestillinger og minnet nesten mer om konserter eller opera enn gudstjenester. Orkesteret Trondheim Barokk og vokalensemblet Vox Nidrosiensis har gjort en rekonstruksjon av hvordan Monteverdis musikk fra 1640 kunne høres ut i en slik vesper.

Konserten er en del av en større turné med Trondheim Barokk og Vox Nidrosiensis i Polen og Latin-Amerika med flere kirkemusikkprogram. Dette er siste konsert før repertoaret tas på turné til Latin-Amerika.

Utøvere:

Trondheim Barokk

Vox Nidrosiensis 

 

I UKE 5 2024 AVVIKLES

DEN 11TE UTGAVEN AV BAROKKFEST.

 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV.

DA INFORMERER VI DEG NÆRMERE OM HVA

VI KAN BY PÅ UNDER NESTE FESTIVAL!

 

HILSEN FRA

Takk for din påmelding!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Barokkfest - norsk will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.