Bach på Wagnerorgelet – V

Bach på Wagnerorgelet – V

Informasjon:

Nidarosdomen
Fredag 4. februar
13:30
Lengde: 30 min

Bach på Wagnerorgelet

En egen serie med korte Bach-konserter, en virkelig karamellpose full av Bachs uimotståelige musikk skrevet for instrumentenes dronning! 

Barokkfest setter i 2022 et særlig fokus på en av Trondheims største kunst- og musikkskatter: det fantastiske Wagner-orgelet fra 1741. Orgelet er et av de best bevarte av den tyske orgel-byggeren Joachim Wagner som var en av de fremste orgelbyggerne i Tyskland på Bachs tid. Man vet at Bach, i hvert fall ved én anledning, selv trakterte et av Wagners instrumenter. Sammen med organist Erling With Aasgård byr Barokkfest i samarbeid med Nidarosdomens Restaureringsarbeider og Nidaros domkirkes sogn i 2022 på en serie formiddags-konserter som understreker denne koblingen mellom Bach og orgelbyggeren Wagner og vår helt unike mulighet, her i Trondheim, til å høre nettopp den samme klangen som lød under takhvelvene i tyske kirker på Bachs tid.

Gjennom studier med noen av de aller mest berømte kapasitetene innen historisk orgelspill og cembalo hos lærere som bl.a. Jacques van Oortmerssen, Jon Laukvik og Gustav Leonhardt, har organist Erling With Aasgård spesialisert seg i fremføring av barokkmusikk på historiske orgler. Med en bred nasjonal og internasjonal erfaring og virksomhet er han en ettertraktet konsertorganist. Erling With Aasgård er for tiden domkantor i Nidarosdomen og høyskolelektor i utøvende orgelspill ved Institutt for musikk, NTNU

Med konserter på ca. 30 min hver dag under festivalen byr serien på en fullstendig fremføring av samtlige seks triosonater for orgel og samtlige 18 «Leipziger Choräle», to av Bachs største samlinger med orgelmusikk.

Billetter tilgjengelige fra uke 3

Med

Erling With Aasgård, orgel

Program

Johann Sebastian Bach

Triosonate nr. 5 i C-dur  BWV 529
Allegro-Largo-Allegro

 

Allein Gott in der Höh sei Ehr BWV 662 à 2 claviers/C.F nel soprano
Allein Gott in der Höh sei Ehr BWV 663 à 2 claviers / il canto fermo nel tenore
Allein Gott in der Höh sei Ehr BWV 664 Trio

I samarbeid med Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider og Nidaros Domkirkes sogn