Cembalo

Cembalo

 

Hjelp oss med å etablere en scene for barokkmusikk!

Barokkfest åpner i 2022 et eget kulturhus i den gamle lagmannsrettsbygningen på Kalvskinnet i Trondheim! Nå kan du bidra til å fylle huset med instrumenter, enten ditt bidrag er en tangent, et cembaloben – eller hvorfor ikke en klangbunn? Bli med å sett preg på det som vil bli en av Norges vakreste kulturscener!

Den gamle lagmannsrettssalen vil fra 2022 bli landets eneste dedikerte scene for barokkmusikk. Og det er ikke en hvilken som helst bygning som nå skal fylles med ny aktivitet! Huset har en utrolig historie. Her har det siden1700-tallet vært fengsel, tukthus, såvel som sykestue for leprapasienter.

Disse utrolige omgivelsene vil nå bli omgjort til et eget kulturhus for barokkmusikk – intet mindre – med den vakre lagmannsprettsalen som selve hjertet i bygget. Her skal veggene fylles med musikk fra samme tid som bygget opprinnelig ble bygget, på starten av 1700-tallet.

Når noen av verdens fremste utøvere etter hvert vil komme for å opptre her, kreves instrumenter av ypperste klasse. Barokkfest har nå startet en innsamlingsaksjon for å finansiere nybygg av to rekonstruerte cembaloer, ett orgel og et hammerklaver. Orgelet er allerede finansiert. Nå gjelder det å samle inn midler til resten!

Vi håper alle venner av Barokkfest vil hjelpe til for å nå vårt mål om å samle inn 2 millioner frem mot åpning av salen på nyåret 2022! Vi har allerede ca. 250.000 på plass. Alle bidrag for å nå målet er velkomne, enten du velger å bidra med en eller flere tangenter, et ben, eller kanskje selve sjelen i en cembalo, selve klangbunnen.

Vi ser frem til å holde utsøkte konserter når instrumentene til slutt kommer i hus og håper at du også ønsker å bidra til å skape en av Norges vakrere kulturscener.