Mozart

Mozart

Informasjon:

Frimurerlogen
Tirsdag 2. nov
19:30

Mozart i Frimurerlogen med «Nattens dronning»

 

Mozarts udødelige musikk for Nattens Dronning og den berømte musikken fra filmen Amadeus står på programmet når Barokkfest feirer gjenåpningen med festkonsert i Frimurerlogen!

«Nattens Dronning» fra Tryllefløyten er noe av det mest berømte Mozart skrev. Her får vi høre dette virkelige bravurnummeret fra operaens verden sammen med musikken fra den dramatiske åpningen i filmen Amadeus: hans symfoni nummer 25, et virkelig festfyrverkeri og den første virkelig storslagne symfonien Mozart skrev, i en alder av bare 17 år.

Barokkfest feirer gjenåpningen med en skikkelig festkonsert i Frimurerlogen! Barokkfests eget Trondheims-orkester, Orkester Nord, stiller i stort format. I «Nattens Dronning» hører vi sopranen Pauline Texier, operasanger fra Paris som den siste tiden har valgt Trondheim som base mellom opera-oppdragene på kontinentet. Orkester Nord byr for anledningen på flere gjeste-utøvere som er blant de aller fremste musikerne på sine instrumenter i Europa. Innimellom nattens dronning og Mozarts symfoni 25 får vi høre operamusikk av en av Mozarts inspirasjonskilder. Vi kan love en storveies festkveld i Frimurerlogen!

Programmet fra konserten spilles inn for en CD-utgivelse for det franske plateselskapet Aparté.

Velkommen til Barokkfests gjenåpningskonsert!

 

Utøvere

Orkester Nord
Dirigent: Martin Wåhlberg
Sopran: Pauline Texier
Gjenåpningshilsen: Merethe Baustad Ranum

Program

Grétry: musikk fra operaen Céphale et Procris
Mozart: Arie for Nattens Dronning (fra Tryllefløyten)

Pause

Mozart: musikk fra operaen Thamos, König der Egypten
Mozart: symfoni 25

Om utøverne

Orkester Nord
Orkester Nord (tidligere Trondheim Barokk) er et orkester som er bygd opp i Trondheim med utgangspunkt i festivalen Barokkfest. Under ledelse av Martin Wåhlberg har Orkester Nord på kort tid vakt betydelig oppmerksomhet og fått en rekke større engasjement i Europa. Orkesterets innspilling av operaen Barbe Bleue (spilt på Trøndelag Teater høsten 2018) av Grétry ble forrige år nominert til International Music Classical Music Awards og kåret av BBC Music Magazine til en av årets beste operautgivelser.

Pauline Texier
Sopranen Pauline Texier har bakgrunn fra CNSMDP-konservatoriet i Paris. Hun gjorde seg først bemerket ved den internasjonale konkurransen i Vivonne, før hun i 2015 ble valgt ut til Adami-programmet for yngre solister, en av de mest prestisjefylte utmerkelsene for unge solister i Frankrike. Etter å ha vært en del av opera-akademiet ved Operaen i Paris med en rekke roller, blant annet ved operahuset i Bastille, har hun de siste opptrådt på operascener over hele Europa. Hun har særlig gjort seg bemerket i Mozart-roller.