Händelperler i Frimurerlogen

Händelperler i Frimurerlogen

Informasjon:

Frimurerlosjens festsal
Onsdag 3. februar 2016
19.30

Händelperler i Frimurerlogen

Händel er mest kjent for Messias. Men det er i operaene hans dramatiske og melodiøse musikk virkelig utfolder seg. Bli kjent med Händels dramatiske musikkskatter med en av verdens fremste solister og en av Skandinavias mest pasjonerte Händel-elskere.

Det er sjelden vi hører Händels operamusikk på konsertscenene i Norge. Men operamusikken er bygget over samme lest som musikken vi kjenner fra Messias, den er bare mer dramatisk og mer medrivende. Barokkfest er derfor ekstra stolte over å kunne tilby en helaften med noe av Händels flotteste musikk! For virkelig å spisse kvelden har vi hentet inn en av verdens mest berømte solister, kanadiske Karina Gauvin og en av de mest levende konferansierene i Skandinavia, den gresk-svenske folkekjære radiostemmen Vassilis Bolonassos. Konserten byr på hele spennet hos Händel fra de vakreste melodiene i ”Ah! Mio cor” til det fryktinngytende i ”Furie terribili”.

Karina Gauvin er en av de virkelig store sopranene innen barokk opera. Det blir sagt at hennes klokkeklare stemme med letthet danser omkring enhver melodiøs utfordring den møter på.

Vassilis Bolonassos, en av Sveriges mest folkekjære radiostemmer, har hatt et lidenskapelig forhold til Händel i over 60 år, siden han var bare seks år gammel! Bolonassos geleider oss gjennom denne Händelkvelden. Bolonassos på scenen er en opplevelse i seg selv!

Trondheim Symfoniorkesters eget barokkorkester ledes fra førstefiolin av brasilianske Luis Otavio Santos.

Gauvin startet sine formelle studier under Marie Daveluy ved Conservatoire de musique du Québec à Montréal. Senere studerte hun i Glasgow under Pamela Bowden ved The Royal Scottish Academy of Music and Drama. I løpet av sin karriere, har hun vunnet en rekke høythengende priser for sitt arbeid. Gauvin har sunget med noen av verdens største orkestre og ensembler, så som Chicago Symphony, Les Violons du Roy og Los Angels Philharmonic, for å nevne noen.

Velkommen til en musikalsk forførelse av de sjeldne!

Vi får høre:
Händel ‐ Alcina ‐ “Tornami a vagheggiar”
Händel ‐ Alcina  “Ah! Mio cor”
Händel ‐ Rinaldo  “Furie terribili”
Händel ‐ Solomon ‐ Queen of Sheba ‐ “Will the sun forget to streak”
Händel ‐ Lotario ‐ Adelaide ‐ “Scherza in mar”


Corelli: concerto grosso n. 1
Handel: concerto grosso op 6, no 4 in a-minor
Geminai: concerto grosso “ La Follia” (original Corelli)

Utøvere:

Karina Gauvin, sopran
TSO Tidlig, orkester
Luis Otávio Santos, spillende leder
Vassilis Bolonassos, konferansier