Poetisk mestermøte

Poetisk mestermøte

Informasjon:

Frimurerlogen
Onsdag 3. februar
17.30

Poetisk mestermøte:

HORATS OG JAN ERIK VOLD

Hva er godt dikt? Hele Norges poet til Trondheim.

Jan Erik Vold deler sine tanker om kunsten å dikte. Vi møter ham i samtale med gjendikter-debutanten Peter Astrup Sundt og gjendikter-veteranen Thea Selliaas Thorsen i ærverdige Frimurerlogen.

Peter Astrup Sundt fra Trondheim er ute med en splitter nye gjendiktning av Ars poeticaBrevet om dikterkunsten, hvor den romerske dikteren Horats fra antikken forteller hvordan man bør dikte. Horats er monumental i verdenslitteraturen og verket om kunsten å dikte er et av de mest innflytelsesrike gjennom tidene.

Jan Erik Vold er kjent som essayist, oversetter, kulturdebattant og plateartist. Han har gjennom sine dikt og avisartikler satt i gang en rekke debatter om litteratur og politikk, og han sto blant annet bak “Poesiåret 2000”. I september 2000 ble han utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Oslo. I 1960-årene studerte han språk og litteratur ved universitetene i Oslo, Uppsala og Santa Barbara, California. Han debuterte som lyriker i 1965, med samlingen mellom speil og speil, og har siden hatt en omfattende produksjon. Jan Erik Vold er født i 1939 og bor i dag i Stockholm.

Velkommen til et sjeldent mestermøte i poesiens tegn! 

 

I UKE 5 2024 AVVIKLES

DEN 11TE UTGAVEN AV BAROKKFEST.

 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV.

DA INFORMERER VI DEG NÆRMERE OM HVA

VI KAN BY PÅ UNDER NESTE FESTIVAL!

 

HILSEN FRA

Takk for din påmelding!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Barokkfest - norsk will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.