The Royal Rorantists

The Royal Rorantists

Informasjon:

Nidarosdomen
Onsdag 31. januar 2018
19.30

 

Krakow-Rorantistene i Nidarosdomen

Kirkeklangen fra Øst-Europa

Den polske tradisjonelle katolske kirkesangen fyller Nidarosdomen til sine bredder!

Barokkfest er særlig stolte over å kunne hilse det polske vokalensemblet The Royal Rorantists velkommen til festivalen. Ensemblet viderefører eldgamle tradisjoner for kirkesang i det katolske Øst-Europa. Allerede på 1500-tallet, under kongen Sigismund ”den eldre”, utviklet Polen en helt egen stil for kirkemusikk der sangen stod i fokus. Kongens eget ensemble, De Kongelige Rorantister, hadde forpliktelser til å opptre hver dag i katedralen. Den helt spesielle klangen kommer av en egen tradisjon hvor den intense klangen fra mannstemmene fyller katedralen.

Krakov-Rorantistene er et ensemble som består av noen av Polens fremste sangere. Som et rent mannskor, viderefører de den helt denne helt unike polske tradisjonen.

Denne konserten kunne ikke vært holdt noe annet sted i Skandinavia enn nettopp i Nidarosdomen, et kirkerom som har nettopp de samme kvalitetene som kirkene hvor denne musikken tradisjonelt sett fremføres. Ensemblet har aldri opptrådt i Norge før og vi kan love en helt spesielle opplevelse når de entrer Nidarosdomen.


Utøvere:

The Royal Rorantists