TangoBaroque

TangoBaroque

Informasjon:

Huitfeldtgården
Mandag 1. februar, 2016
20.00

 

TangoBaroque

En forrykende miks av barokkmusikkens sødme og tangoens lidenskap!

Per Arne Glorvigen er ikke bare en av verdens aller fremste utøvere innen tango, han har også gjort tango kjent på en folkelig måte som ingen annen. Det er vanskelig å forlate en av hans konserter uten et smil om munnen. «Per Arne Glorvigen er like mye scenekunster som musiker. Blottet for selvhøytidelighet, breddfull av humor og med sikkert instinkt drar han publikum inn i sin musikalske verden som spenner fra barokk til vår egen samtid, fra Buenos Aires til Dovrefjell.»   Slik ble han beskrevet da han i 2006 var festspillmusiker ved Festspillene i Bergen.

Per Arne Glorvigen er fra Dovre, men har sitt daglige tilhold i Paris. Der har han sammen med en annen ”eksilmusiker”, barokkcellisten Tormod Dalen fra Trondheim, skapt det fantastiske konsertkonseptet TangoBaroque. Konserten TangoBaroque blander de lidenskapelige tonene fra bandoneon, med barokkcelloens dype klang.

Begge dro de til Paris på leting etter sin sjanger, Tormod Dalen for barokken og Per Arne Glorvigen på grunn av tangoen. Et lykketreff gjorde at de møttes her, og resultatet kan du nå få oppleve i en forrykende konsert. Sammen skaper disse to fremragende kosmopolittene med hvert sitt autentiske instrument et smakfullt møte mellom to sjangere man ikke vanligvis forbinder med hverandre.

Utøvere:

Per Arne Glorvigen, bandoneon

Tormod Dalen, barokkcello