skogmohaanshusduo

skogmohaanshusduo

Informasjon:

Erkebispegårdens Museum
Lørdag 27. oktober
13.00

Billetter inkludert i museets inngang

Skogmo/Haanshus duo

I et bro-byggende rendezvous av klang, rytme og ornamentikk utforsker gitarduoen Skogmo/Haanshus møtet mellom stål og tarmer – mellom plekter og fingernegler – mellom det klassiske og det folkemusikalske. Repertoaret spenner fra polser og galopper fra Drevja i Nordland, salmer med folketoneklang, trøndersk «restar», til Vivaldi med en twist.

Til grunn for dette prosjektet ligger arbeidet felespilleren og verdalingen Helge Dillan gjorde under første halvdel av 1900-tallet med å samle inn og skrive ned folkemusikk fra Trøndelag.I samlinga hans fins på den ene siden instrumentalmusikken med sine polsdanser, bryllupsmarsjer, mazurkaer og liknende, men også en rekke salmer med, som Dillan selv sier det, “folketoneklang”.
Mye sannsynlig stammer denne musikk-arven fra barokkens tid, en tid der folkemusikktradisjonen var til stor inspirasjon for kunstmusikken. Med sin duo, der stålstrenger møter tarmstrenger, der fingernegler møter “flesch”, der det klassiske møter det rytmiske, utfordrer og utforsker duoen Haanshus – Skogmo både det folkemusikalske materialet og de klassiske verkene fra barokken med en twist: en bro-byggende twist av barokk og “folk” der instrumentasjon, klang, rytme og ornamentikk trosser sjanger-normer!

Velkommen til lunsjkonsert på Erkebispegårdens museum!

UTØVERE:

Jørgen Skogmo – teorbe/barokkgitar
Bendik Lund Haanshus – gitar/barytongitar/cittern